امروز : جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴
- شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان دریافت بورس تحصیلی
- ترامپ بهدنبال مذاکره جامع با ایران است
- تاکید معاون استاندار تهران بر ضرورت افزایش حجم تجارت با استان «واسط» عراق
- الجولانی: میلیونها آواره سوری طی ۲ سال آینده به کشور باز خواهند گشت
- کسب رتبه برتر جشنواره ملی «ره آورد سرزمین نور» توسط هنرمند قمی
- برنامههای هفته پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت تشریح شد
- اتمام عملیات اجرایی پروژه راهآهن زنجان به بیجار نیازمند تخصیص اعتبار ویژه است
- فروکاست عدالت موجب ظهور آسیب در جامعه میشود
- پیکر استاد پیشکسوت قرآنی در جوار امام رضا(ع) آرام گرفت
افزایش طول عمر باتری
اکثر باتریهای سرب-اسیدی خودرو اکنون به صورت “بدون نیاز به تعمیر و نگهداری” تولید میشوند، اما این بدان معنا نیست که هیچ کاری نمیتوانید برای افزایش عمر مفید آنها انجام دهید. بنابراین اگر به دنبال افزایش عمر باتری خود هستید، در اینجا چند راهکار آسان وجود دارد که میتوانید در خانه انجام دهید.
۱٫ ولتاژ را بررسی کنید
ولتاژی که باتری شما در آن نگه داشته میشود، نقش مهمی در تعیین عمر مفید کلی آن دارد. به عنوان مثال، باتریای که همیشه کاملاً شارژ شده باشد، بسیار بیشتر از باتریای که کم شارژ شده یا ولتاژ آن کاهش یافته است، دوام خواهد آورد.
برای بررسی ولتاژ، به یک ولتمتر نیاز دارید که میتوان آن را با قیمت ارزان از اکثر فروشگاههای بزرگ قطعات خودرو خریداری کرد. ولتاژ باتری خود را با استفاده از ولتمتر بررسی کنید تا به تعیین اقدام بعدی شما کمک کند.
۱۲ ولت یا بالاتر – باتری شما سالم و کاملاً شارژ شده است. اقدام دیگری لازم نیست.
۱۱٫۸ ولت – باتری شما در وضعیت شارژ سالم است، اما توصیه میکنیم ظرف چند روز دوباره آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید ولتاژ بیشتر کاهش نیافته است.
۱۱٫۱- ۱۱٫۴ ولت – باتری شما تا حدی دشارژ شده است و باید در اسرع وقت با استفاده از یک شارژر باتری مناسب شارژ شود. اگر باتری شما برای مدت طولانی در این محدوده ولتاژ باقی بماند، طول عمر آن به طور متوسط تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
۱۱ ولت یا کمتر – در ۱۱ ولت، باتری شما کاملاً دشارژ شده در نظر گرفته میشود و باید در اسرع وقت شارژ شود. اگر باتری شما برای مدت طولانی در این محدوده ولتاژ باقی بماند، طول عمر آن به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
اگر برای تست ولتاژ باتری دستگاه مولتی متر ندارید می توانید از یک امداد باتری کمک بگیرید. امداد باتری ها علاوه بر جک کردن وضعیت باتری و دینام، در صورت خرابی آنها اقدام به تعویض باتری در محل شما می کند که این نکته حائز اهمیت برای رانندگان و صاحبان خودروها می باشد.
۲٫ سطح الکترولیت را بررسی کنید
برای باتریهای قابل نگهداری، درپوشهای دریچه را بردارید و مطمئن شوید که سطح الکترولیت، صفحات باتری سربی را در هر ۶ سلول پوشش میدهد. اگر صفحات هر سلول مشخص در معرض دید قرار گرفتند، فوراً با آب مقطر پر کنید.
برای انواع باتریهای بدون نیاز به نگهداری، میتوان از نشانگر وضعیت شارژ برای تعیین سطح آب باتری استفاده کرد. اگر نشانگر وضعیت شارژ، «تعویض باتری» را توصیه کند، مراجعه به یک نمایندگی مجاز فروش باتری خودرو برای آزمایش و ارزیابی بیشتر مهم است. اگر سطح الکترولیت خیلی پایین باشد و صفحات سربی دیده شوند، باتری باید تعویض شود. مراکز تعویض باتری در همه شهرها وجود دارد و در شهرهای بزرگ شما می توانید باتری خود را به صورت اینترنتی از امدادباتری ها سفارش بدهید. مثلا اگر در شهر کرج هستند می توانید برای این امر از کرج باتری استفاده کنید.
۳٫ باتری را تمیز نگه دارید
تمیز نگه داشتن باتری سرب-اسیدی راهی آسان برای افزایش عمر مفید آن است. مطمئن شوید که ترمینال های باتری تمیز است و خوردگی نداشته باشند. وقتی باتری کثیف باشد شارژ باتری توسط دینام با یک جریان مطمئن و خوب اتجام نمی شود و باتری دیر شارژ می شود و یا اصلا شارژ کامل نمی شود.
همچنین میتوان برای محافظت بیشتر، یک پوشش نازک از گریس با دمای بالا روی پایهها و اتصالات کابل اعمال کرد.
۴٫ خودروهایی که به ندرت استفاده میشوند
ولتاژ باتری سرب-اسید به مرور زمان به آرامی کاهش مییابد، به خصوص در خودروهایی که زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرند. برق دزدی و تخلیه انگلی از وسیله نقلیه نیز ممکن است سرعت از دست دادن ولتاژ را افزایش دهد.
به همین دلیل، ماشین هایی که به ندرت استفاده میشوند، ممکن است نیاز به بررسیهای مکرر باتری داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که ولتاژ به زیر ۱۲ ولت – نقطهای که در آن فرسودگی باتری با سرعت بیشتری شروع میشود – نمیرسد. وضعیت شارژ یا ولتاژ باتری را مرتباً بررسی کنید. در صورت افت ولتاژ به زیر ۱۱٫۵ ولت، باتری را شارژ کنید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
خیلی مقاله مفیدی بود. اکثر ما فکر میکنیم باتری تا زمانی که ماشین روشن میشه مشکلی نداره، ولی واقعاً نمیدونستیم که حتی کاهش جزئی ولتاژ یا عدم استفاده منظم از خودرو میتونه به فرسایش زودهنگام باتری منجر بشه. نکته ولتمتر و بررسی پریودیک ولتاژ خیلی کاربردی بود. کاش این فرهنگ مراقبت پیشگیرانه از باتری هم جا بیفته.
دقیقاً همین نکته باعث میشه خیلی از باتریها عمر مفید خودشون رو کامل طی نکنن. باتری خودرو هم مثل بقیه قطعات مصرفی نیاز به مراقبت دورهای داره و بررسی ولتاژ با یک ولتمتر ساده میتونه از تخلیه کامل و هزینههای ناگهانی جلوگیری کنه. خوشحالیم مقاله باعث آگاهی بیشتر شده و امیدواریم به جا افتادن همین فرهنگ پیشگیرانه کمک کنه.