امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
- سند تپه تاریخی هگمتانه پس از ۵۰ سال به نام دولت صادر شد
- شیوه بازی سنتی ریسمان علی پیسیه
- ثبت سفارش وسایل نقلیه جادهای آسانتر شد؛ مجوز زیستمحیطی حذف شد
- لباس سبز بر تن بورس / عبور از شاخص ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی
- این خودروساز در به در به دنبال مشتری / فروش قسطی سه خودرو در دستور کار قرار می گیرد؟
- ایام فاطمیه فرصتی مغتنم برای تبیین اندیشه مقاومت است
- برخورد پژو پارس و وانت در محور سمیرم ۲ فوتی و ۳ مصدوم داشت
- علی لاریجانی مسئول مذاکره با آمریکا میشود؟
- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان منصوب شد؛ انتصاب دومین بانوی سرپرست دانشگاه
مخالفان FATF چگونه از تحریمها سود میبرند؟
کسانی که با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی مخالفت میکنند کاسبان تحریم و انزوای ایران هستند و میخواهند از این انزوا به نفع خود بهره ببرند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، علی قنبری اظهار کرد: برخی دیگر از مخالفان نیز در خوشبینانهترین حالت به شکل ناآگاهانه با FATF مخالفت میکنند.
وی افزود: از بین حدود ۲۰۰ کشور دنیا فقط سه کشور ایران، کره شمالی و میانمار به FATF ملحق نشدهاند. حتی روسیه که با ما ارتباطات سیاسی و تجاری دارد میگوید به FATF بپیوندید و اگر این کار را انجام ندهید نمیتوانیم با شما مبادلات اقتصادی و تجاری داشته باشیم.
استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: برای ما که در کشوری با سابقه تمدن و فرهنگ غنی زندگی میکنیم، مناسب نیست که همردیف کره شمالی یا میانمار قرار بگیریم و از گردونه تعاملات جهانی عقب بمانیم.
قنبری با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع FATF با دید مثبت نگاه کند گفت: مجمع نباید برخورد قهری با FATF داشته باشد و به نظرم بعضی نگاههای منفی در مجمع تشخیص نسبت به FATF از نبود عمق کافی دراین مورد نشأت گرفته است.
وی بیان کرد: به لطف نهادهایی همچون FATF معاملات در دنیا شفاف است. بنابراین ما نباید اجازه دهیم کسانی که برای کسب رانت به دنبال استفاده از روشهای نادرست غیراقتصادی با دنیا هستند به جایگاه کشور در سطح جهان لطمه وارد کنند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اغلب مردم با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی موافق هستند، گفت: مردم با رایشان به دکتر پزشکیان نشان دادند خواهان تعامل سالم و شفاف با دنیا هستند. واکنشها و اظهارنظرهایشان نسبت به FATF نیز گویای آن است که خواهان پیوستن ایران به این نهاد بینالمللی هستند. من فکر میکنم اگر در این خصوص رایگیری انجام شود بیش از ۹۰ درصد مردم به پیوستن به FATF رای مثبت میدهند.
قنبری درباره این شائبه که برخی افراد مطرح میکنند مبنی بر اینکه با پیوستن به FATF دیگر نمیتوانیم نفت بفروشیم تاکید کرد: این توجیه نادرستی است. همه دنیا میدانند که نفت ما از کجا میآید، به کجا میرود و خریدارانش چه کسانی هستند. اما متاسفانه نپیوستن به FATF هزینههای صادرات نفت را برای ما بیشتر کرده است. یعنی لقمه را دور سرمان میچرخانیم؛ به این شکل که ۳۰ درصد پول حاصل از فروش نفت ما هدر میرود. اما اگر به گروه ویژه اقدام مالی بپیوندیم مشخص میشود ارزی که میگیریم چه ارزی است یا کالایی که تحویل می گیریم چه کالایی است و منابع کشور به جیب اشخاص غیر نمیرود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.