امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴
- هوای استان اردبیل در غالب مناطق پایدار است
- ترامپ سامسونگ و ال جی را به آمریکا کشاند
- فسخ قرارداد موسیمانه با استقلال؛ شایعه یا واقعیت؟
- انفجار دو خودروی بمبگذاری شده در شهر حمص سوریه
- اعلام زمان شانزدهمین عرضه اولیه امسال
- نتایج دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی اعلام شد
- رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون اسلامی عراق: باید برای جهانی شدن اربعین، موانع را از سر راه برداشت
- وقوع ۴۰ قتل عام در ۹ شهر سوریه و بریده شدن سرهای غیر نظامیان
- معاون گروسی راهی تهران شد
توضیحات جدید عراقچی درباره توافقنامه ایران و روسیه
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ماهیت معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه عمدتاً اقتصادی است، ابراز امیدواری کرد که با این معاهده روابط دو کشور در حوزههای مختلف در بستر بهتری حرکت کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه درباره معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه که دیروز (جمعه) ۲۸ دیماه به امضای ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان روسای جمهور دو کشور در مسکو رسید، گفت: ماهیت این معاهده عمدتا اقتصادی است و در همه حوزههای اقتصادی ورود کرده و به مباحث تجارت، سرمایهگذاری، گردشگری، حمل و نقل، انرژی و هر بحث در حوزه اقتصادی در این معاهده اشاره شده است.
این معاهده مشتمل بر یک مقدمه و ۴۷ ماده است و همه زمینههای همکاری دوجانبه را در بر میگیرد.
وزیر امور خارجه در ادامه افزود: غیر از حوزه اقتصادی، این معاهده حوزههای فرهنگی، همکاریهای عملی، قضایی، حقوقی، ارتباطات پارلمانی و تقریبا همه ابعاد روابط را در برمیگیرد
نگاه جامعی را به روابط دو کشور دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: بسیار امیدوارم با چنین پایه و اساسی در روابط دو کشور از این به بعد روابط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی ایران و روسیه با یک سهولت بیشتر و در چارچوب و بستر بهتری حرکت کند.
وزیر امور خارجه همچنین گفت که روابط ایران و روسیه تا الان خوب بوده و بهتر هم خواهد شد.
براساس بند یک ماده ۱۸ این معاهده طرفهای متعاهد به توسعه همکاریهای تجاری، اقتصادی و صنعتی، ایجاد مزیتهای اقتصادی متقابل از جمله سرمایه گذاریهای مشترک، تأمین مالی زیرساختها، تسهیل سازوکارهای تجارت و کسب و کار، همکاری در امور بانکی، ترویج و تأمین متقابل کالا، کار، خدمات، اطلاعات و محصولات فعالیتهای فکری از جمله حقوق انحصاری مربوطه، مساعدت خواهند داشت.
در بند دو ماده ۱۸ هم آمده است: طرفهای متعاهد با آگاهی از ظرفیتهای سرمایهگذاری خود میتوانند سرمایه گذاریهای مشترکی را در اقتصاد دولتهای ثالث داشته باشند و بدین منظور گفتگوهایی در چارچوب سازوکارهای تخصصی چندجانبه داشته باشند.
سیدعباس عراقچی سهشنبه شب ۲۵ دیماه هم در گفتوگویی تلویزیونی نیز درباره این معاهده گفته بود که این معاهدهای جامع بین دو کشور است و اتفاقا بعد اقتصادی آن قویتر است و همه ابعاد اقتصادی را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه این معاهده همکاریهای قضایی، پارلمانی، امنیتی و دفاعی و … را در بر میگیرد، یادآور شد: این معاهدهای برای ائتلاف نظامی و هدف خاص نیست. کاملا جامع است و همه ابعاد را در نظر میگیرد و هدف این است که برای روابط دو کشور چشم انداز طولانی مدت بدهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین عنوان کرد: این معاهده علیه هیچ طرف ثالثی نیست و معاهدهای است برای همکاری بین ایران و روسیه. روابط دو کشور را تنظیم و چشم اندازهای همکاری را ترسیم میکند و هیچ منعی برای روابط دو کشور با کشورهای ثالث ایجاد نکرده است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.