امروز : جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴
- تمام گوشیهایی که بدون دیش به ماهواره و استارلینک وصل میشوند
- روایت عکاسانه از «منِ او» تماشایی میشود
- پایان سرشماری عمومی کشاورزی در شهرستان سرپلذهاب
- نهاد ریاست جمهوری سوریه: بشار اسد در دمشق حضور دارد
- ۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
- انتشار کارنامه نتایج اولیه آزمون فراگیر دستگاههای اجرایی
- افزایش ۱۵ درصدی عرضه گوشت قرمز در خرداد امسال
- منوچهر شاهسواری دبیر «فیلم فجر ۴۳» شد/ تفکیک بخش ملی از بینالملل
- آرادانیها پشت مردم فلسطین ایستادند
تراز تجاری منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار شد
سال گذشته در حالی تراز تجاری غیرنفتی کشور به منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار رسید که بیش از ۸ میلیارد دلار آن را واردات شمش طلای خام تشکیل میداد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در سال گذشته بیش از ۱۵۲ میلیون تن صادرات غیرنفتی به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار صورت گرفته که نسبت به سال قبل از آن (۱۴۰۲) افزایش ۱۰ درصدی در وزن و ۱۵.۶۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
در سال گذشته ۳۹.۳ میلیون تن کالا به ارزش ۷۲.۴ میلیارد دلار وارد کشور شد، واردات کالا در سال ۱۴۰۳ کاهش ۷۷ صدم (۰.۷۷) درصدی در وزن و افزایش ۸.۲۲ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با سال قبل از آن (۱۴۰۲) داشته است.
عمدهترین کالاهای صادراتی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ شامل گاز طبیعی، پروپان مایعشده، بوتان مایعشده، متانول، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازیشکلِ مایعشده و میعانات گازی بوده است. در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ عمدهترین کالای صادراتی گاز طبیعی بود که متوسط ارزش گمرکی هر تن از آن ۳۱۴ دلار بوده است. از دیگر اقلام صادراتی سال ۱۴۰۳ میتوان به قیرنفت، اوره، شمش آهن و فولاد غیر ممزوج، میلههای آهنی یا فولادی و پلیاتیلن اشاره کرد.
چین، عراق و امارات عمدهترین مقصد صادراتی ایران
عمدهترین مقصد صادراتی غیرنفتی ایران در سال گذشته چین با ۱۴.۸ میلیارد دلار، عراق با ۱۱.۹ میلیارد دلار، امارات با ۷.۲ میلیارد دلار، ترکیه با ۶.۸ میلیارد دلار، پاکستان و افغانستان هر یک با ۲.۴ میلیارد دلار و هند با ۱.۹ میلیارد دلار بوده است که در مجموع با ۴۷.۶ میلیارد دلار توانستند ۸۲.۳ درصد ارزش دلاری صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص دهند.
معادل ۱۰۰ تن طلا به ارزش بیش از ۸ میلیارد دلار یکی از مهمترین اقلام وارداتی کشور بود که ۱۱.۱۲ از کل ارزش دلاری واردات کشور را در برمیگرفت؛ همچنین کالاهای اساسی شامل ذرت دامی، کنجالههای سویا، دانه سویا تراریخته، برنج، روغنِ دانه آفتابگردان به همراه تلفن گوشی هوشمند، تراکتور و قطعات منفصله خودرو در میان اقلام برتر وارداتی سال گذشته قرار داشتند.
امارات در صدر کشورهای صادرکننده به ایران
اصلیترین کشورهای صادر کننده کالا به ایران در سال ۱۴۰۳ را امارات با ۲۱.۹ میلیارد دلار، چین با ۱۹.۳ میلیارد دلار، ترکیه با ۱۲.۴ میلیارد دلار، آلمان با ۲.۴ میلیارد دلار، هند با ۱.۷ میلیارد دلار، هنگ کنگ با حدود ۱۴ میلیارد دلار و روسیه با ۱.۳ میلیارد دلار معرفی کرد. این ۸ کشور با ۶۰.۷ میلیون دلار درمجموع ۸۳.۸ درصد از ارزش دلاری کل کالاهای وارداتی ایران را به خود اختصاص دادهاند.
در سال گذشته در حالی تراز تجاری غیرنفتی کشور به منفی ۱۴.۶ میلیارد دلار رسید که بیش از ۸ میلیارد دلار آن را واردات شمش طلای خام تشکیل میداد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.