امروز : سه شنبه, ۳۱ تیر , ۱۴۰۴
- شکاف شدید در هالیوود پس از نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه
- تیم مذاکره کننده آمریکایی راهی تهران می شوند؟+ فیلم
- پیش بینی نتیجه احتمالی دور دوم مذاکرات|تلاش ترامپ برای تضعیف چین از طریق جذب ایران!
- پل گاران مریوان، سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد
- شورای برنامه ریزی و توسعه خوزستان با حضور پزشکیان آغاز شد
- مبارزه با قاچاق کالا ضرورتی راهبردی و الزامی برای حکمرانی کارآمد است
- تیپ متفاوت پزشکیان در تاجیکستان + عکس
- نشست رایزنی فرهنگی ایران با گروه های علمی کنیا برگزار شد
- «طلوع سرد» به ایتالیا رفت
چرخش بازارها روی انگشت ترامپ؛ سرنوشت دلار در هالهای از ابهام
اکوایران: در شرایطی که تغییرات مداوم در نظرات رئیسجمهوری آمریکا بازارهای جهانی را پرنوسان کرده است، افزایش نگرانیها از اثر تعرفهها بر رشد اقتصادی این کشور، دلار را تضعیف کرد و شاخصهای سهام را کاهش داد. مسیر آینده این بازارها نیز همچنان دستخوش سیاستهای جدید خواهد بود.
به گزارش اکوایران، در هفته پیشرو تورم آمریکا، مهمترین داده اقتصادی برای سرمایهگذاران بازارهای جهانی بهشمار میرود؛ با اینحال این داده در شرایط سیاسی فعلی نمیتواند آنچنان در قیمتها اثرگذار باشد، چراکه بازارها عمدتا روی سیاستهای دولت آمریکا و سایر دولتهای جهان تمرکز دارند که تاثیرشان بر آینده اقتصاد، قیمتها را تغییر میدهد؛ شرایطی که در هفتههای گذشته نیز در بازارهای مالی جهان حکمفرما بوده است.
به گفته علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای مالی، فعالان بازار انتظار دارند که تورم آمریکا در بُعد ماهانه رشد ۰٫۳ درصدی را ثبت کند و انتظار از رشد شاخص تولیدکننده این کشور نیز همین رقم است.
همچنین باید گفت که فرصتهای شغلی ایجادشده در اقتصاد آمریکا نیز این هفته از جمله دادههای مهم اقتصادی است، و انتظار میرود ۷٫۷ میلیون فرصت شغلی در این کشور ایجاد شده باشد. هرچند که با توجه به سیاستهای جدید دولت آمریکا، احتمال کاهش این فرصتها در ماههای آینده وجود دارد، اما در ارقام این هفته همچنان مشاهده نخواهد شد. اما با توجه به متغیربودن نظرات رئیسجمهوری آمریکا سایه نااطمینانی همچنان بر سر بازارهای جهانی وجود دارد و نوسانات قیمتی همچنان برقرار خواهد بود.
جلسه مهم فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره
در همین حال، جلسه فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره اما در هفته آینده برگزار میشود؛ هرچند که سرمایهگذاران انتظار کاهش نرخ بهره را از سوی این نهاد ندارند؛ چراکه انتظارات بازار از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در طول هفتههای گذشته با تغییراتی همراه بوده است و به ۲ تا سه مرحله کاهش نرخ بهره رسیده است.
در اینجا باید گفت، نکته مهم این است که در جلسه آینده فدرال رزرو، «دات پلات» و پیشبینی اعضای این نهاد از رشد اقتصادی منتشر خواهد شد که اهمیت بالایی برای سرمایهگذاران دارد؛ چراکه اگر انتظار آنان نسبت به رشد اقتصادی کاهش و نسبت به نرخ بیکاری افزایش یابد و در آن سو پیشبینی از تورم همچنان در سطح بالایی بماند، احتمال تضعیف دلار و بازار سهام آمریکا دور از ذهن نیست.
در روزهای گذشته دادههایی از اقتصاد آمریکا منتشر شده که نگرانیها از رشد اقتصادی را افزایش داد و سیگنال رکود میدهد. سخنرانیهای اعضای فدرال نیز نشاندهنده تغییر تمرکز آنها از تورم به سمت رشد اقتصادی است؛ چراکه از منظر آنها، رسیدن به تورم ۲ درصد تقریبا قطعی است. اما بحث تاثیر سیاستهای ترامپ بر رشد اقتصادی نگرانی بیشتری را نسبت به این موضوع ایجاد کرده است. در چنین شرایطی اما جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا در سخنرانی خود هیچگونه نگرانی از شرایط اقتصادی آمریکا ابراز نکرد که ضعف شدید دلار را در هفته گذشته کمی جبران کرد.
شرایط نابهسامان والاستریت
سهام آمریکا نیز در طول سه هفته گذشته شرایط خوبی را تجربه نکرده است و قرمز بسته شد. نزولیشدن بازار سهام با کاهش انتظارات رشد اقتصادی از سوی موسسات مالی بزرگ همراه بود که میتواند در کوتاهمدت با توجه به سیاستهای ترامپ ادامه داشته باشد.
علاوه بر این، موسسه مالی معتبر گلدمن ساکس انتظارات خود از تاثیر تعرفهها بر تورم آمریکا را نسبت به شروع دوره ترامپ بالاتر برده است؛ البته این مساله مثبتی برای اقتصاد این کشور محسوب نمیشود. پیشبینی آنها این است که در اواخر ۲۰۲۵ تورم هسته «PCE » آمریکا به حدود ۳ درصد برسد که در این شرایط فدرال رزرو کار سختی را برای کاهش تورم خواهد داشت؛ چراکه رشد اقتصادی نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. انتظار این موسسه از رشد اقتصادی آمریکا نیز نسبت به پیشبینی قبلی، ۲٫۵ درصد کاهش یافته است، اما انتظار آنها از رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۵ همچنان مثبت است.
براساس مدل پیشبینی گلدمن ساکس، تعرفههای ترامپ میتواند تا ۰٫۸ درصد رشد اقتصادی آمریکا را کاهش دهد. تعرفههای ترامپ بر سایر کشورها نیز اثرگذار خواهد بود ولی برنامه اروپا به خصوص آلمان برای افزایش هزینهها در زیرساختها و صنایع نظامی بسیار قابل توجه است و میتواند رشد تولید ناخالص داخلی آنها را افزایش دهد. این تغییر درباره انتظارات از رشد اقتصادی آمریکا و اروپا، ضعیف شدن دلار و تقویت یورو را به همراه داشته است به طوری که یورو هفته گذشته بهترین هفته خود از زمان رکود اقتصادی ۲۰۰۹ را ثبت کرد؛ اما برای بررسی ادامه این شرایط باید به قیمتگذاری بازار توجه کرد.
تازهترین دادهها از تولید ناخالص داخلی انگلستان نیز این هفته منتشر خواهد شد و بانک مرکزی کانادا برای تعیین نرخ بهره معیار تشکیل جلسه میدهد که انتظار میرود کاهش ۰٫۵ واحد درصدی نرخ بهره در این جلسه اعمال شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.