امروز : دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴
- تجمع پرشور مردم فلسطین برای استقبال از اسرای سرفراز+فیلم
- به روح «سووشون» وفادار بودم؛ زری برایم به مثابه ستون تخت جمشید است
- السودانی: پیروزی تاریخی بر «داعش» پیروزی بشریت علیه تهدید جهانی بود
- قرار پزشکیان و پوتین در چالوس!
- مخالفت عجیب جواد لاریجانی با مذاکره ایران و آمریکا در عمان
- زخمیشدن بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ صهیونیست از هفتم اکتبر ۲۰۲۳
- ذخیره احتیاطی میوه تنظیم بازاری برای جبران کمبود های احتمالی
- گردوخاک عراقی در راه نوار غربی کشور؛ بارش باران و تگرگ در ۲۲ استان
- انصارالله: درصورت تجاوز به غزه، دوباره به اسرائیل حمله میکنیم
تشدید مراقبتهای بهداشتی مرزی؛ شناسایی ۱۹۱ نمونه مشکوک به وبا
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با تأکید بر اهمیت پایشهای مرزی، اعلام کرد مراقبتهای بهداشتی برای مسافران ورودی نسبت به خروجیها از اولویت بالاتری برخوردار است.
به گزارش اکوایران، قباد مرادی با تأکید بر اهمیت پایشهای مرزی، گفت: مراقبتهای بهداشتی برای مسافران ورودی نسبت به خروجیها از اولویت بالاتری برخوردار است، این پایشهای مرزی میتوانند احتمال ورود بیماریها از طریق مسافران خارجی به داخل کشور، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب میشود.
وی ادامه داد: در کشورهای مختلف، بهویژه آنهایی که پذیرای مسافران خارجی بیشتری هستند، نظام مراقبت مرزی با دقت و حساسیت بیشتری اجرا میشود. در ایران نیز این رویه بهصورت اصولی و با بهرهگیری از تیمهای سلامت و درمانی در مرزهای ورودی و خروجی در حال اجراست.
این متخصص اپیدمیولوژی در گفتگو با مهر ضمن اشاره به اینکه پایش مسافران خروجی نیز با رویکرد انسانی و بهداشتی دنبال میشود، گفت: خدماتی که به مسافران خروجی ارائه میشود، شامل غربالگری برخی بیماریهای واگیر است که اغلب بهصورت خود اظهاری انجام میشود. در این روش، از مسافران درباره علائمی نظیر تب، اسهال، سرفه یا علائم تنفسی سوال میشود و در صورت لزوم، آزمایشهای تکمیلی انجام میگیرد.
وی با اشاره به آمارهای موجود افزود: تاکنون از ۱۹۱ نفر نمونهگیری برای بیماری وبا انجام شده است. همچنین، از ۶۱ نفر با علائم مشکوک به مالاریا، نمونه آزمایشگاهی گرفته شده و برای بیماریهای تنفسی مانند کووید -۱۹ و آنفولانزا نیز ۱۹ مورد بررسی شده است. در خصوص بیماری سل نیز از ۹ نفر دارای علائم مشکوک، نمونهگیری صورت گرفته است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اذعان کرد: علاوه بر این، در مواردی نیز غربالگری بیماریهایی مانند تب دنگی انجام میشود. تیمهای بهداشت و درمان در مبادی خروجی کشور مستقر هستند و در صورت مشاهده علائم مشکوک در مسافران، اقدامات فوری انجام میدهند. اگرچه آمار دقیق از تعداد روزانه افراد پایششده در دست نیست، اما تمامی افرادی که از کشور خارج میشوند در محل خروج تحت نظارت بهداشتی قرار دارند.
مرادی با تأکید بر اینکه اهمیت مراقبتهای مرزی در زمان شیوع اپیدمیها و پاندمیها افزایش مییابد، گفت: در چنین شرایطی، اقدامات غربالگری تشدید شده و نظارتهای میدانی با حساسیت بیشتری دنبال میشود. حتی در زمانهایی که تهدید فوری وجود ندارد، تیمهای مستقر با نصب پوسترها، تابلوهای راهنما و ارائه خدمات اطلاعرسانی، آمادگی لازم برای واکنش سریع را حفظ میکنند.
وی اظهار داشت: محل ورود مسافران نیز پزشک مستقر و ابزارهای اطلاعرسانی در دسترس است و در صورت مشاهده علائم، مسافران به مراکز درمانی هدایت میشوند. همچنین در مواردی با استفاده از تبلت، اطلاعات سلامت مسافران ورودی ثبت و پایش میشود.
مرادی خاطر نشان کرد: کنترل بهداشتی مرزها بخشی جدی از نظام مراقبت اپیدمیولوژیک کشورهاست و هدف اصلی آن، جلوگیری از ورود یا گسترش بیماریهای واگیر در سطح جمعیت است. به همین دلیل، در نقاط مرزی کشور، مراقبت از مسافران ورودی با دقت و گستردگی بیشتری اجرا میشود، اما از جنبه انسانی و سلامت عمومی، مسافران خروجی نیز از خدمات ضروری بهرهمند میشوند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.