اخبار ویژه اطلاعات ایران
.: با اطلاعات ایران، اطلاعات خود را بروز کنید :.
Tuesday, 22 July , 2025
امروز : سه شنبه, ۳۱ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 129349
  پرینتخانه » کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی تاریخ انتشار : ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۴ | 0 بازدید | ارسال توسط :

بار مالی پرونده‌های اراضی کشاورزی بر دوش متخلفان افتاد

رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری حقوقی در زمینه پیگیری پرونده‌های تغییر کاربری و واگذاری اراضی کشور گفت: این امر برای دولت هیچ بار مالی جدیدی ندارد، زیرا تمامی هزینه‌های حقوقی و کارشناسی به‌عهده محکوم‌‌علیه است.

بار مالی پرونده‌های اراضی کشاورزی بر دوش متخلفان افتاد
– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم سازمان امور اراضی کشور و کانون وکلای دادگستری، با همکاری کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، در نشستی رسمی تفاهم‌نامه‌ای را برای همکاری حقوقی در زمینه پیگیری پرونده‌های تغییر کاربری و واگذاری اراضی کشور امضا کردند.

در این آیین، رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشور، با اشاره به حجم پرونده‌های موجود اعلام کرد که سالانه ۲۳۰ هزار پرونده در حوزه صدور مجوز تغییر کاربری و واگذاری اراضی تشکیل می‌شود که هر کدام نیازمند بررسی حقوقی دقیق و دست‌کم دو نوبت بازدید میدانی در سال است.

روند نگران‌کننده تغییر کاربری اراضی کشاورزی در گیلان

وی افزود: از این تعداد، ۱۱۰ هزار پرونده مربوط به مجوز تغییر کاربری و ۱۲۰ هزار پرونده به نقل و انتقال یا واگذاری اراضی اختصاص دارد که مقرر شده است فرایند رسیدگی به آنها از طریق سامانه الکترونیکی پیگیری شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: انحراف از طرح‌های مصوب و ضوابط کارشناسی در این حوزه به‌وفور مشاهده می‌شود و با وجود افزایش ظرفیت‌های نظارتی، دستگاه‌های دولتی کمتر از ۵۰ درصد از کل موارد را تحت نظارت مستقیم دارند.

افلاطونی اضافه کرد: اجرای این تفاهم‌نامه برای دولت هیچ بار مالی جدیدی به‌همراه ندارد، زیرا تمامی هزینه‌های حقوقی و کارشناسی به‌عهده محکوم‌علیه خواهد بود.

به‌گفته وی، هدف اصلی از امضای این تفاهم‌نامه، تقویت صیانت از اراضی کشاورزی و ملی، افزایش کارایی نظارت‌های حقوقی و تبدیل ظرفیت بالقوه وکلا به فعالیت‌های عملی در این بخش است.

افلاطونی تأکید کرد: «صیانت از اراضی کشور، به‌ویژه زمین‌های کشاورزی، ارتباط مستقیم با تأمین امنیت غذایی دارد و کانون وکلا می‌تواند با ارائه مشاوره‌های حقوقی تخصصی و پیگیری قضایی تخلفات، نقش مؤثری در حفظ این سرمایه ملی ایفا کند.»

وی در ادامه به آمار اراضی کشور اشاره کرد و گفت: از مجموع ۱۳۵ میلیون هکتار مساحت اراضی کشور، حدود ۱۸ میلیون هکتار قابلیت کشاورزی دارد که تنها ۵ میلیون هکتار آن در رده‌های یک و دو کیفیت طبقه‌بندی شده است، ازاین‌رو، جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز و حفظ کاربری اراضی مرغوب، از اولویت‌های این همکاری مشترک عنوان شد.

انتهای پیام/+

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

هجده − 15 =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.